Posted on
Téligumi
Téligumi

Egyre hidegebb az idő, és a jogszabályokban megfogalmazott előírások szerint, minden autósnak kötelező a gumicsere, a biztonságos közlekedés végett. Már október közepétől megkezdődött a téligumi szezon, de úgy tartják, hogy amikor tartósan +7 fok alá hűl a levegő, már muszáj váltani. Amennyiben ez még nem történt volna meg, akkor azonnal intézkedjünk, hiszen a hideg aszfalton az autó akár instabil futást is produkálhat!

Minden évben rengeteg olyan balesetről hallani, amelyek egyszerűen elkerülhetők lettek volna, ha a téligumi felszerelésre kerül volna. Senki sem szeretné magát ilyesmiét a híradóban látni, de ezért tenni is kell. A szaküzletekben vagy az interneten kifejezetten jutányos áron juthatunk hozzá új szettekhez.

Érdemes alaposan körülnézni, mielőtt választanánk, mert csak így bukkanhatunk rá a remek téligumi akciókra. Az interneten elég a megfelelő kulcsszót beírni a keresőbe, és máris számos találat ugrik fel, amelyek közül kedvünkre válogathatunk. A cserét egy műhelyben gyorsan elvégzik, ami után már fel is avathatjuk az új abroncsokat.