Posted on
Részletesen kifejtve minden

Megterhelő és érzelmileg kimerítő lehet, ha valakinek egy családtagot előzetes letartóztatásba helyezik vagy éppen őt magát. Mi lehet tenni ilyenkor? A vidakovics.hu oldalon megtalálja részletesen kifejtve ennek menetét, illetve a legfontosabb teendőket. Nyilvánvaló, hogy a pánik és a kétségbeesés nem segít, sőt, hátráltat mindenkit.

A leggyorsabb tennivaló egyértelműen az, hogy jó kezekbe kerüljön az ügy, vagyis tapasztalt és megbízható ügyvédhez kell fordulni. Ez azért is fontos, mert a szóban forgó személy életéről van szó, és az eljárás során csak az a személy tudja megnyugtatni, akiben megbízik.

Előzetes letartóztatásba csak akkor kerülhet valaki, ha olyasmivel vádolják, ami szabadságvesztéssel jár és komoly gyanú merült fel. Az is egyértelmű, hogy bizonyítékok nélkül senkit sem tartóztatnak le. Ennélfogva kiváló ügyvéd nélkül aligha tudná bebizonyítani ártatlanságát. Az említett weboldalon részletesen ki van fejtve minden egyes aspektusa az előzetes letartóztatás témájának és minden kérdésére megkapja a választ.