Posted on
A nőknél gyakoribb az IBS lehetősége
A nőknél gyakoribb az IBS lehetősége

Az ember gyakran nem foglalkozik az egészségével, egészen addig, amíg valami komolyabb probléma nem üti fel a fejét. Nagyon kevesen fordítanak elegendő figyelmet arra, hogy megelőzzék az emésztési zavarokat és a velük együtt járó gyakran kíméletlen fájdalmat. Elegendő lenne, ha rendszeresen tápláló ételeket fogyasztanánk, és mozognánk. Sajnos azonban a felgyorsult életmód egyre kevesebb időt enged szánni magunkra.

Miért épp nőknél gyakoribb az IBS?

A határidők, szülői gondok és az egész életvitel olyan megterhelést jelent a szervezetünkre, amit csak akkor fogunk észrevenni, amikor már bekövetkezett a betegség. Az egyik nagyon könnyen előforduló és nőknél kétszer gyakrabban megjelenő probléma az Irritábilis Bél Szindróma (IBS). Ennek a kialakulásban többféle hatás egyszerre játszik szerepet. A bélfal simaizomzatának görcse egy gátat képez, és nem engedi, hogy a béltartalom megfelelően kiürüljön. A megrekedt bélsár aztán tünetek sorozatát kezdi el kiváltani, ami elsősorban nagy fájdalommal fog járni. A hosszan fennálló jelenség öngerjesztő folyamatot indít el, ami nagyon károsan hathat a szervezetre.

A beteg első sorban hiperérzékennyé fog válni a hasi fájdalomra és a még a legkisebb görcsöt is borzasztó élménynek éli meg. Amennyiben már kialakult az IBS, akkor érdemes minél előbb szakemberhez fordulni, hogy olyan hatóanyagokban gazdag készítmény kerüljön felírásra, ami egyszerre hat szinte minden tünetre. Mivel a baj forrása is komplex, így csak együttes erővel lehet ellene küzdeni. Természetesen csak akkor lesz hatásos a kezelés, ha megszüntetjük azokat a testi és lelki okokat, amelyek szerepet játszottak a kialakulásban.

Megoldások az IBS megelőzésére

Sajnos mivel a megváltozott életmód áldozatai főként a hölgyek és ők azok, akik sokkal érzékenyebbek a külső hatásokra, jobban ki vannak téve az IBS kockázatásnak. Szerencsére a modern orvostudomány megalkotta a MeteoSpasmyl tablettát, amely egyedülálló hatóanyag kombinációjának köszönhetően kíméletesen és gyorsan hat. Oldja a görcsöt, megszünteti a gázképződést valamint a túlérzékenységet. Használjuk bátran és tudjunk meg minél többet a betegségről a  meteospasmyl.hu oldalon.