Posted on

Az Ecoegg mosótojás tudományosan kifejlesztett, szabadalmaztatott tisztítógolyócskákat tartalmaz. 2 féle tisztítógolyócskát különböztetünk meg benne: A sötét színű egy fajta kristályos ásványi anyag (turmalin), ez segíti a szennyeződés eltávolítását a textilszálak közül.

A fehér, mosószóda alapú tisztítóanyagból álló golyók pedig ionizálják a vízben található oxigénmolekulákat, így azok a textilszálak közé tudnak hatolni, ezzel a módszerrel távolítják el a textilszálak közül a szennyeződést, mindezt a színek kifakítása vagy károsítása nélkül. Tudományos vizsgálatok szerint, a kétfajta golyó együttes használatával érhető el a legjobb mosási eredmény.

Az ionizált oxigénmolekulák megemelik a víz PH értékét, amelynek természetes vízlágyító hatása van, ezért nincs szükség öblítő használatára. Az EcoEgg Hipoallergén – érzékeny bőrűeknek kifejezetten javasolt, mert nem tartalmaz semmilyen káros összetevőt. Használható a színes és fehér ruhákhoz is. Külső burkolata 100%-ban újrahasznosított, rugalmas gumiból készült, amely nem tesz kárt a mosógéped dobjában.

Előnyei:

 

– teljesen kimosódik a textilből,
– határozottan nem vegyszer,
– nem tartalmaz optikai fehérítőt,
– környezetkímélő.

Hogyan használjuk az Eccoegg mosótojást?

Első használat előtt töltsd fel az Ecoegg mosótojást egy zacskó szürke és körülbelül két zacskó fehér golyócskával (annyit tölts a mosótojás nagyobbik felébe, amennyi a fehér részig fér). Helyezd a mosni kívánt ruhákat a mosógép dobjába, majd helyezd az Ecoegg mosótojást a mosógépbe, a ruhák tetejére. Indítsd el a kívánt mosási programot a ruhák címkéjének megfelelően.

Mit tegyél:

– Mosd a színes és fehér ruhákat külön,
– Használd a folttisztító krémet vagy a gyors folteltávolító spray-t a durva szennyeződésekre!
– Vedd ki az Ecoegg mosótojást a napi mosás végeztével. Erre azért van szükség, hogy ki tudjanak száradni a golyócskák.
– Természetes módon puhítja a ruhákat, ezért az öblítő használata megengedett, azonban nem feltétlen szükséges.

Mit NE tegyél:

– Ne moss 60 fok felett az Ecoegg mosótojással!
– Ne használd a szárítógépben. Amennyiben szárítógéppel egybeépített mosógéped van, akkor a szárítás idejére vedd ki a gépből!
– Ne tömd tele a mosógépet ruhákkal! A mosótojásnak szüksége van elég helyre a mosógép dobjában, hogy jól tudjon körbeforogni, ezzel elősegítve a nagyobb hatékonyságot.
– Ne használj csökkentett vízmennyiségű beállítást a mosógépben!

ecoegg mosótojás

Nem javasolt kézi mosású ruhák Ecoegg mosótojással való gépi mosását. Mindig gondosan kövesd a ruhák címkéjén feltüntetett mosási utasításokat. Az Ecoegg mosótojás jól elbánik a mindennapi szennyeződésekkel, ugyanúgy, mint a hagyományos mosószerek, de időnként szükséges folttisztító (vagy oxigénes fehérítő) használata a makacsabb szennyeződésekkel szemben.

A folttisztító használata nem befolyásolja az Ecoegg mosótojás hatékonyságát. 1 db mosótojás körülbelül 7-8 kg-os mosógépig működik hatékonyan. Amennyiben ennél nagyobb kapacitású géped van, úgy 2 db mosótojást kell használnod.

Ecoegg utántöltő

Az Ecoegg mosótojás utántöltő hatékonyan távolítja el a foltokat és különféle szennyeződéseket, vegyszermentes, környezetkímélő alternatívát biztosít a mosáshoz. Tömörített, mosószert tartalmazó golyócskái egy évig elegendőek, heti négy-öt mosással számolva.

Nagyon egyszerű a használata: csak töltsd meg a tojást és tedd a dobba a ruhák közé! Nem kell többet méricskélni, hiszen a megtöltött Ecoegg mosótojást csak 72 mosás után kell ismét utántölteni a dobozban található pelletekkel.

ecoegg utántöltő

(A pellet olyan nagy nyomáson préselt szálas, rostos anyag, amelyet vagy saját anyaga, vagy belekevert kötőanyag tart össze. A pelletet néhány milliméteres átmérőtől több centiméteres átmérőig terjedő anyagrudak alkotják az alapanyag és a használt pelletálási technológia függvényében.)

Figyelmeztetés

Az Ecoegg mosótojást 72 mosásonként szükséges utántölteni! Figyelj rá, hogy a fekete tulmarin golyókat mindenképpen tartsd meg, mivel ezek nem kopnak, ezért az utántöltők nem kopnak. Az Ecoegg mosótojás első használata előtt érdemes a mosógépet alaposan kitisztítani, egy 90 fokos tisztító mosás segítségével.

Ecoegg szárítótojás

A hivatalos termékleírás azt mondja, hogy szárítógép hatékonyságát képes megnövelni, így időt és pénzt takaríthatunk meg általa. A tojás belsejébe egyszerűen behelyezhető egy hipoallergén illatanyagot tartalmazó rúd, így a tiszta ruhák nemcsak gyorsan megszáradnak, de kellemes illatúak (de akár illatrúd nélkül is használható) is lesznek általa, semmiféle káros kemikáliát nem tartalmaz.

Működését tekintve mivel a szárítógépben a ruhák általában összegyömöszölődve, összetekeredve forognak egy idő után, ezáltal a szárítógép szárító funkcióját nem tudja maximálisan kihasználni. Az Ecoegg szárítótojás felületén található gumi dudorok segítenek az összekuszálódott textilt szétválasztani, ezáltal a szárítógép hatékonyabban átfújja a ruhákat.

A szárítótojás továbbá segít a szöszök eltávolításában, és a ruhák puhításában is, mindezt kémiai anyagok nélkül. A szárító gép programjának idejét átlagosan kb. 28%-kal csökkenti le, ezáltal pénzt és energiát spórolhatunk meg. Bizonyítottan hatékony – ezt laboratóriumi tesztek igazolták.