Posted on
napelemes szivattyú
Napelemes szivattyú

A tavaszi és őszi időszakokban, de olykor még a nyár közepén is előfordul egy komolyabb esőzéssel járó áradás. Amikor ez bekövetkezik, gyakran olyan területek kerülnek víz alá, amiket minél hamarabb meg kell szabadítani a felesleges folyadéktól. Erre sok módszer létezik, de a modern technikai fejlesztéseknek hála, már kiépíthetők teljesen automatikus rendszerek, amik olyankor is üzembe állnak, ha éppen nincs a közelben senki. Már hazánkban is kapható vagy saját kezűleg összeállítható napelemes szivattyú, ami kapacitástól függően tudja elvégezi a feladatát.

Meghatározó, hogy milyen teljesítménnyel bír maga a pompa valamint meddig képes működtetni azt az akkumulátor, amit a panelek töltenek fel. Egy komplex rendszert takar a napelemes szivattyú elnevezés, de a megfelelő keretek között rendkívül költség- és teljesítmény hatékony. Ha nincs megfelelő képzettségünk a darabokból történő összeszereléshez, akkor bízzuk szakemberre a munka elvégzését.

Olykor szükség van némi karbantartásra, ellenőrzésre, hogy biztosan minden a megfelelő módon működik-e, de ez szezononként néhány alkalomban kimerül. Megnyugtató érzés tudni, hogy a napelemes szivattyú mindig üzemképes, amikor nagy baj van, így egy éjszakai felhőszakadás után nem kell arra ébrednünk, hogy víz alá került a pincénk vagy a lakásunk egy része. Az interneten rendkívül sok hasznos tanácsot kapunk arra vonatkozóan, hogyan és pontosan hová történjen meg az elhelyezés. A napelemes szivattyú magánlakásoknál, tanyákon, de ezen felül, még közhasznú feladatok beteljesítésére ugyanúgy alkalmas.

Ha eddig mindig meg kellett küzdenünk a közelben csordogáló és olykor kiöntő patakkal vagy egyszerűen egy önműködő locsolórendszert akarnánk kiépíteni, akkor itt van a tökéletes megoldás. Nem kell többé a kezünkbe vennünk a slagot és több hetes távollétünkben is felesleges attól tartanunk, hogy a veteményes vagy virágoskert kiszárad, mert a napelemes szivattyú felügyelet nélkül teszi a dolgát. Tapasztaljuk meg személyesen a kényelmét és előnyeit. Éljünk a biztos tudattal, hogy minden az elképzelésink szerint működik.