Posted on
Kellemetlen allergia
Kellemetlen allergia

Fordítson időt az egészségére. Az allergia napjainkban már népbetegségnek számít. Az allergia az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanának ki a szervezet részéről. Számtalan fajtája létezik. A tünetei attól függően változnak, hogy milyen szervünkben történik az allergiás reakció.

A pollen vagy az atkák a légutak és a szem szaruhártyájának a gyulladását okozzák. Ilyenkor jelentkezik a szénanátha, mely az orr nyálkahártyájának megvastagodását, orrváladékozást, tüsszögést, a szem irritációját, könnyezést okoz. Ha az allergén bekerül a tüdőbe, asztmás tünetek is jelentkezhetnek.

Ha az allergén anyag az emésztőrendszerbe kerül, akkor jelentkezhet hasüregi fájdalom, hányinger, hányás, puffadás, hasmenés. A bőrön is jelentkezhet allergiás reakció, mely általában duzzadással jár.

Az allergia kezelésében nagy szerepet játszik a megelőzés, ami az allergének kerülését jelenti, ehhez azonban szükséges a felismerése. Ne szenvedjen az allergia okozta kellemetlenségektől, ám a vény nélkül kapható szerek alkalmazása előtt fordítson időt az esetleges betegségének kivizsgálására, az allergén anyagok megállapítására. Ehhez gyakran már egy vérvizsgálat is elegendő.