Posted on

Kíváncsi arra, hogy mire képes a bio mosószer? Hipoallergén összetevőket tartalmazó készítményeket keres? Szeretne olyan tisztítószereket használni, amelyek nemcsak a bőrének, hanem a bolygónak is jót tesznek? Akkor jó helyen jár!

A tradicionális tisztítószerek nem tesznek jót a bőrnek

A boltokban kapható hagyományos mosóporok és folyadékok többféle káros anyagot is tartalmaznak. Ezek segítenek a zsír és a fehérjék lebontásában, hogy a ruhák tiszták legyenek. Bár a foszfátok kiválóan alkalmasak arra, hogy megszabadítsanak minket a foltoktól, károsíthatják a gyapjút, a selymet és más szöveteket.

Emellett sajnos nem tudnak különbséget tenni a tojásfolt és a gyapjú között, ezért mindkettővel felveszik a harcot, lebontva a szálakat és apró, véletlenszerűen elhelyezett lyukakat hoznak létre. Ezek az első mosás után még nem jelennek meg, de több mosás után észrevehetővé válnak.

 

Sokan arra is panaszkodnak, hogy súlyosbítják az ekcémát és más bőrbetegségeket. A bio mosószer nem tartalmaz foszfátokat, ezért általában lágyabb, így jobb választás az érzékeny bőrűeknek. Tehát, ha a családban bárki ekcémától, pikkelysömörtől vagy más bőrpanaszoktól szenved, érdemes környezetbarát tisztítószerre váltani.

Gyártók a vásárlók szolgálatában

A bio mosószert készítő vállalatok mindent megtesznek annak érdekében, hogy az emberek a legkisebb kellemetlenséget se tapasztalják a biztonságos termékekre való áttéréskor. A szokásos szintetikus termékekhez hasonlóan, a bio mosószereket is könnyű megtalálni a mára népszerűvé vált folyékony formában. Minőségi szempontból pedig ezek semmiképpen sem képviselnek alacsonyabb színvonalat a mosóporoknál. A koncentrált folyadékok környezetbarát jellegűek, ártalmatlanok az emberi egészségre és gazdaságosak.

bio mosószerek

A folyékony bio mosószereket a vásárlók azért is kedvelik, mert egyszerűen és pontosan adagolhatóak, nem kell port belélegezniük a mosógép tartályának feltöltésekor, valamint kiváló opcióként szolgálnak a gyermekruhák tisztításához.

Tulajdonságok, amelyeknek az öko termékeknek meg kell felelni

A bio mosószerek fő követelményei közé tartozik a hipoallergén hatás, a biológiai lebonthatóság és a különleges összetétel. Az ECO címkés termékek biológiailag 100%-ig lebomlanak. Ez azt jelenti, hogy mosás után az összes komponens apróbb összetevőkre oszlik, majd a környezetben lebomlik.

A bio mosószer szappanon vagy növényi alapú felületaktív anyagokon alapul. Nem tartalmaz anionos felületaktív és szintetikus anyagokat, amelyek felelősek a mosás során a habképződésért, negatívan befolyásolva a bolygó és annak lakosai egészséget.

Milyen árnyalatokra kell figyelni, amikor környezetbarát mosószert választunk?

Fontos szem előtt tartani azt a tényt, hogy allergiát nemcsak a káros anyagok okozhatják, hanem a teljesen természetesek is. Személyes intolerancia bármelyik komponenssel szemben lehetséges. A természetes olajokon alapuló illatanyagok és bőrpuhító szerek egyes bőrtípusú embereknek nem kedveznek, de ez nem jelenti azt, hogy a termék nem környezetbarát vagy rossz lenne. Ha egy bio mosószer használata után allergiás reakció lép fel, ki kell próbálni más gyártók termékeit és figyelemmel kell kísérni a szervezet reakcióját.

Sokan, amikor öko termékek használatára térnek át, elgondolkodnak azon, hogyan minimalizálhatnák még a természetet érő károkat a mosás során. Nos, ha lehetséges, el kell kerülni a túl forró vízzel való mosást. A tisztítási folyamat alatt a víz felfűtésére megy el a felhasznált energia 90%-a. Az erőforrások megtakarítására a modern világon különös figyelmet fordítanak, mert csak így csökkenthető a károsanyag-kibocsátás mennyisége.

Továbbá próbáljuk meg a ruhákat egyszerre, nem pedig kisebb adagokban mosni. Még a legenergiahatékonyabb mosógépek is minimum 40 liter vizet fogyasztanak el mosásonként. Ne válasszunk teljes mosási ciklust sem, ha nincs rá szükség. Használjunk természetes folteltávolítókat, fehérítőket és öblítőket, kerülve a klórt és az olajfinomítás által nyert termékeket!

Ha lehetséges, szárítsuk meg a ruháinkat nagyanyáink jól bevált módszere szerint, a kötélen! Ezzel egyrészt energiát takaríthatunk meg, másrészt meghosszabbítjuk a ruháink élettartamát.

bio mosás

A bio mosószerek használata a kisgyermekes családoknak is ajánlott. A foszfátmentes baba tisztítószerrel a szülők minimalizálni tudják az allergia kialakulásának vagy súlyosbodásának kockázatát a gyermekeiknél. A komplex védelmi rendszernek köszönhetően, a finom szövetek teljesen megőrzik az alakjukat és a szerkezetüket, nem nyúlnak el és nem is mennek össze.

A fejlett országok már régóta széles körben használják a bio mosószereket

A természetes készítmények az európai országok, az Egyesült Államok kultúrájának részévé váltak. Bár ezek a termékek drágábbak, mégis egyre többen gondolnak a jövőre, biztonságos háztartási tisztítószereket választva az otthonaikba. Szerencsére, ma már nem nehéz jó bio mosószert vásárolni.

Ugyanis számos webáruházban kiváló minőségű és vásárlók milliói által bizonyítottan környezetbarát termékeket vásárolhatunk, amelyeket a csecsemők és a bőrproblémákkal küzdők ruháinak mosásához is bátran használhatunk.